Izibiliboco facebook
   

Over Maynie Malan

Maynie Malan is Zuid-Afrikaanse, geboren in Johannesburg. Zij groeide op in Randburg en studeerde voor kleuteronderwijzeres. Wat haar artistieke carrière betreft is zij volledig autodidact. Dankzij haar groot doorzettingsvermogen heeft zij een zeer persoonlijke weg gezocht. Haar heel eigen stijl is gegroeid vanuit haar levenservaring en eigenzinnige visie op het leven.

In april 1991 verhuisde Maynie Malan naar Europa. Op zoek naar een inspiratievolle omgeving koos zij voor Hasselt, België waar zij haar artistieke bezigheden verder ontplooide. Om bekend te zijn bij cliënten in Zuid-Afrika en dan weer onbekend te zijn in Europa is niet altijd makkelijk. Anderzijds is het een uitdaging om in een ander land met een andere cultuur te werken. Maynie verkocht haar werken in topgalerijen van Londen, Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Filosofie

Maynie Malan werkt graag met 18 karaat goud, zilver, edelstenen en natuurlijke elementen. Zij vind het een "liefdevolle taak" om deze elementen te combineren tot een unieke kunstwerk. Sommige van haar sculpturen zijn ook schitterend om te dragen. De techniek die Maynie gebruikt, plaatst haar in een kleine categorie mensen die gebruik maken van de 'Universeel Energie'. Haar gave vraagt om innerlijke stilte die ze verkrijgt door te mediteren en die haar creatieve energie kanaliseert. Ze werkt zonder voorontwerp, elk juweel ontstaat tijdens de creatie zelf.

Een juweel ontwerpen voor een specifieke klant is haar passie. Met een beeld van die persoon in gedachten gaat Maynie mediteren en dit resulteert in een uniek juweel wat perfect past bij de kliënt en gekoesterd word door de drager.

Elk werk van Maynie Malan is origineel en spreekt je meteen aan. Je voelt de positieve energie en liefde waarmee het werd gemaakt.